www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Πρόγνωση καιρού

Άστατος θα είναι ο καιρός στη χώρα μας το πρώτο Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αν και την Κυριακή θα παρουσιάσουν ύφεση θα συνεχιστούν ενώ βελτίωση αναμένεται από τη Δευτέρα. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε επίπεδα πιο χαμηλά από τα φυσιολογικά κυρίως την Κυριακή. Πιο αναλυτικά:


Το Σάββατο 5/6 σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν τη Μακεδονία και την Ήπειρο αλλά βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Βροχές επίσης αναμένονται και στις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα πτώσης κεραυνών και πιθανόν χαλαζιού. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα διαμορφωθούν στη Βόρεια Ελλάδας στους 24 – 26 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα στους 24 βαθμούς, στη Δυτική
Ελλάδα και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 25 – 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στους 26 – 28 βαθμούς Κελσίου .

Την Κυριακή 6/6 με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατούν λίγες μόνο νεφώσεις, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Θα υπάρχουν πάντως και περίοδοι ηλιοφάνειας, κυρίως το πρωί και αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο Αιγαίο βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. Οι θερμοκρασίες με εξαίρεση τα δυτικά, θα σημειώσουν μικρή πτώση και θα φτάσουν στα βόρεια και τα κεντρικά τους 22 βαθμούς, στα δυτικά τους 26 – 28 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου τους 24 – 25 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: