www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Χωρίς μετρό και το Σαββατοκύριακο

Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να μην ανανεώσει τις συμβάσεις στο μετρό που έχουν λήξει. Ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Χάρης Τσιόκας τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ότι το μετρό δεν πρέπει να μετατραπεί σε μια νέα Ολυμπιακή. Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους απάντησαν οι εργαζόμενοι, αποφασίζοντας να τραβήξουν χειρόφρενο στους συρμούς και το σαββατοκύριακο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο γ.γ. του υπουργείου ανέφερε ότι αποτελεί πολιτική βούληση της κυβέρνησης "να θέσει ένα τέρμα στο ζημιογόνο κατήφορο της εταιρείας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια", απορρίπτοντας τα αιτήματα των εργαζομένων για ανανέωση των συμβάσεων και εξαίρεση από τις περικοπές που προβλέπονται

για το δημόσιο τομέα.


Ανέφερε στους συνομιλητές του ότι η νομοθεσία, αλλά και το πόρισμα του Γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δεν επιτρέπει την ανανεώση των συμβάσεων. "Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μαζί και από την ίδια πλευρά για να σταματήσει το καθεστώς των συμβάσεων το οποίο εμπορεύεται ελπίδες και να εφαρμοστεί αξιοκρατία με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε οργανισμού", πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ζήτησε από τους εργαζόμενους στο μετρό να συμβάλλουν ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση δημοσίου συμφέροντος που θα επιτρέψει στην εταιρεία να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους πολίτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: