www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα πρώτη μπήκε στην κρίση και πρώτη θα βγει»

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Τραπεζών, στη Βιέννη, τόσο για την επιτυχία της κυβέρνησης να βγάλει την ελληνική οικονομία από την κρίση, όσο και για την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Επανέλαβε, δε, ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά 5,5% την τρέχουσα χρονιά.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα, έχοντας μια ισχυρή κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές σε κάθε επίπεδο λειτουργίας του δημόσιου μηχανισμού της χώρας, θα βγει σύντομα από την κρίση και θα προχωρήσει σε μία νέα αναπτυξιακή δραστηριότητα εξέφρασε ο Γ.Παπανδρέου. Διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, καθώς επισήμανε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας. "Όσοι μιλούν για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ είτε καλοπροαίρετα, είτε κακοπροαίρετα

κάνουν λάθος", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου και σημείωσε με νόημα ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών, με τις οποίες θα γυρίσει σελίδα η χώρα, ακόμη και "αν δεν ξαναβγεί πρωθυπουργός".


Μιλώντας στο συνέδριο, όπου συμμετέχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την ισχύ των ελληνικών τραπεζών, καθώς ανέφερε ότι έχουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, στα Βαλκάνια, την Τουρκία και τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδας, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα από το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει για επενδύσεις στον τομέα ενέργειας, το Κατάρ, το Αμπουντάμπι, το Αζερμπαϊστάν και η Λιβύη. "Η Ελλάδα θα γίνει πολύ σύντομα ενεργειακός κόμβος", πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, και την επενδυτικό ενδιαφέρον της Κίνας.

Στην ατζέντα του συνεδρίου κυριάρχησαν μεταξύ άλλων, η χρηματοοικονομική κρίση και η παγκόσμια αντιμετώπισή της, η ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών χρηματαγορών και ο ρόλος της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία, οι προκλήσεις για την Ευρωζώνη και οι μελλοντικοί κίνδυνοι του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: