www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Τριήμερη αποχή από τους δικηγόρους

Σε τριήμερη προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν οι δικηγόροι, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Έτσι Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 23, 24 και 26 Μαρτίου, θα προχωρήσουν σε απεργία δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στην επιβολή του ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές.

Στην ανακοίνωσή της, η συντονιστική επιτροπή αναφέρει μεταξύ άλλων τις βασικές αιτίες καθολικής απεργίας από τα εργασιακά τους καθήκοντα, όπως είναι η διαβούλευση για το φορολογικό και η χαοτική κατάσταση στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης, με την εκδίκαση μια υπόθεσης να πραγματοποιείται ακόμα και μετά από 4, 5 και 6 χρόνια.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αναφέρουν ότι με το νέο φορολογικό σύστημα, ο κάθε πολίτης θα καλείται να καταβάλλει ένα 21% επιπλέον για τις νομικές υπηρεσίες.

«Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι δηλώνουν με τη στάση τους κοινωνικοί συμπαραστάτες στη σημερινή κρίση και όχι συμμέτοχοι στην απορρύθμιση και αναρχία που επιδιώκεται με τη στοχοποίηση επαγγελματικών ομάδων και τάξεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων θα αποφασίσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εντός των ημερών.

Πηγή:news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: