www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

΄Ηταν καζάνι, έγινε ηφαίστειο ο ΣΥΝ

΄Εμοιαζε με καζάνι που βράζει ο Συνασπισμός όσο διαρκούσε η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων. Αλλά και τώρα που οι υποψηφιότητες έκλεισαν, αντί τα πνεύματα να ηρεμήσουν, η Κουμουνδούρου μετατράπηκε σε ηφαίστειο!
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να δώσει σε όλους τους τόνους το μήνυμα της ενότητας μπροστά στην πρώτη εκλογική μάχη που δίνεται στη χώρα σε «συνθήκες ΔΝΤ». Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου επιμένει στον δρόμο που χάραξε για τον ΣΥΝ, με ξεκίνημα τις περιφερειακές εκλογές, θέτοντας ως στρατηγική επιλογή τη συνάντηση «με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο που διαφοροποιούνται από τα αριστερά με την πολιτική της ηγεσίας του ΠαΣοΚ». Ωστόσο το κλίμα είναι βαρύ, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής, με το «Αριστερό Ρεύμα» να αντιδρά στην υποψηφιότητα του κ. Αλ. Μητρόπουλου, επιμένοντας στην άποψη για λανθασμένο πολιτικό προσανατολισμό της πλειοψηφίας στις εκλογές. Μάλιστα, όπως φάνηκε κατά την προχθεσινή
συνεδρίαση της ΚΠΕ, ήθελαν να είναι ηχηρή η δυσφορία τους, με σαφές μήνυμα αποστασιοποίησης από την εκλογική μάχη στην Περιφέρεια Αττικής. Ωστόσο υπάρχουν εντός του «Ρεύματος» στελέχη τα οποία θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο υπό τον κ. Μητρόπουλο. Μιλώντας στο «Βήμα» ο καθηγητής του ΕΜΠ και στέλεχος του «Ρεύματος» του ΣΥΝ κ. Ι. Πρωτονοτάριος τόνισε ότι θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο: «Μου το ζήτησε ο Τσίπρας και το δέχτηκα. Είχα καταψηφίσει την υποψηφιότητα Μητρόπουλου. Ομως η απόφαση είναι σεβαστή και πρέπει να δουλέψουμε ώστε το εγχείρημα να πάει καλά».

Κριτική ωστόσο δέχεται ο κ. Τσίπρας και από τους εναπομείναντες στον ΣΥΝ ανανεωτικούς για πολιτικές επιλογές του εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις και δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλη, ο οποίοςκατέθεσε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή την πολιτική του διαφωνία με την επιλογή της κυρίας Ελένης Πορτάλιου για τον Δήμο της Αθήνας. «Την εκτιμώ, αλλά τη θεωρώ αδύναμη υποψηφιότητα. Εξέφρασα επίσης την έντονη διαφωνία μου για τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε, ερήμην και πριν από τη συνεδρίαση των πολιτικών οργάνων του ΣΥΝ» σημείωσε χθες μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Προβλήματα με τις υποψηφιότητες υπάρχουν και σε άλλες περιοχές, όπως στην Πρέβεζα όπου παραιτήθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ δέκα από τα 15 μέλη της αντιδρώντας στη δημιουργία νέας δημοτικής κίνησης. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μ. Κλάπας, ο οποίος ήταν δήμαρχος στην Πρέβεζα επί χρόνια και μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΝ, έχει ανακοινώσει ότι δεν θέτει υποψηφιότητα. Τελικά εκεί ο ΣΥΝ δεν θα στηρίξει επίσημα κανέναν υποψήφιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: