www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

«Αβάσιμες» οι διεκδικήσεις του Δήμου Μαραθώνα λέει η ΕΥΔΑΠ

Την άποψη πως η ασκηθείσα κατά της ΕΥΔΑΠ αγωγή εκ μέρους του δήμου Μαραθώνα είναι «παντελώς νόμω και ουσία αβάσιμος», διατυπώνει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, σχετικά με τη δημοσιευθείσα αγωγή του δήμου για τη μη καταβολή του δικαιώματος για υδροληψία από τη λίμνη του Μαραθώνα.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, «ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΕΥΔΑΠ (οφείλει 14 εκατ. ευρώ, τίμημα που αντιστοιχεί στην αξία του παρεχόμενου από την ΕΥΔΑΠ επεξεργασμένου πόσιμου νερού προς ενίσχυση του δημοτικού δικτύου Μαραθώνα, ο οποίος το διανέμει στους δημότες του εισπράττοντας απ’ αυτούς το τίμημα του νερού χωρίς να το αποδίδει στη δικαιούχο ΕΥΔΑΠ), εθεώρησε ότι με μία νόμω και ουσία αβάσιμο αγωγή του μπορεί να αποφύγει την πληρωμή των
οφειλομένων».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ΕΥΔΑΠ, «προσποιείται ότι αγνοεί σε ποιον ανήκει η κυριότητα του ταμιευτήρα Μαραθώνα, ο οποίος με το άρθρο 4 του Ν.2744/1999 έχει μεταβιβαστεί στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ» και έχει μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο Μαραθώνα, στον τόμο 263 και αύξοντα αριθμό 174».

Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, ο δήμος «αγνοεί ότι δυνάμει του άρθρου 2 του αυτού ως άνω Νόμου 2744/99, έχει παραχωρηθεί στην Εταιρεία μας και στη γεωγραφική περιοχή αρμοδιότητάς της, στην οποία υπάγεται και ο δήμος Μαραθώνα, δυνάμει του Π.Δ. 39/99, το αποκλειστικό δικαίωμα και για μια εικοσαετία της αντλήσεως, συλλογής, αφαλατώσεως, αποθηκεύσεως, μεταφοράς, επεξεργασίας, διανομής και διαχειρίσεως ύδατος πάσης χρήσεως».

Τέλος, τονίζει, ότι σε κάθε περίπτωση οι διατάξεις που επικαλείται ο δήμος Μαραθώνα για την «επιβολή» των αιτουμένων δικαιωμάτων αφορούν πόσιμο νερό και όχι ακατέργαστο, και πάντως δεν αφορούν το νερό του ταμιευτήρα του Μαραθώνα, του οποίου την αποκλειστική διαχείριση έχει η ΕΥΔΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: