www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Με επιστολή και όχι με υπόμνημα η απάντηση Καραμανλή για το Βατοπέδι

Με απαντητική επιστολή θα ανταποκριθεί τελικώς ο κ. Κ. Καραμανλής στο αίτημα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής να καταθέσει σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

 Το ανακοίνωσε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με τον πρόεδρο της Προανακριτικής κ. Δ. Τσιρώνη. Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον κ. Τσιρώνη για τις προθέσεις του και ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής απάντησε ότι αποφάσισε να στείλει επιστολή στην οποία θα αναφέρει όλα όσα έχει να πει.

«Εφόσον έτσι νομίζετε, πότε σκοπεύετε να το κάνετε;» τον ρώτησε ο κ. Τσιρώνης.

«Την άλλη εβδομάδα είναι καλά;» είπε ο κ. Καραμανλής και συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ενώ ρωτήθηκε αν έχει πρόβλημα να ενημερωθούν τα ΜΜΕ για τη συνομιλία αυτή. «Οχι, κανένα» απάντησε ο τέως πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσιρώνης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το ότι ο τέως πρωθυπουργός τιμά την Επιτροπή και επέλεξε να μιλήσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2009 στην επιτροπή μας».

΄Οπως είπε χαρακτηριστικά, «ακόμη και μία σειρά να γράψει έχει τη σημασία του. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της μαρτυρίας, ακόμη και μία επιστολή είναι σημαντική». Κατά τον ίδιο δεν υπήρξε
θέμα διαπραγμάτευσης- αν, δηλαδή, θα ερχόταν ο ίδιος να καταθέσει στην Επιτροπή ή αν θα έστελνε υπόμνημα, όπως προβλέπεται- και ο κ. Καραμανλής ήταν εξαρχής αποφασισμένος για την επιλογή του: να απαντήσει, δηλαδή, με μια επιστολή, όπως του εισηγήθηκαν συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε στην απόφαση αυτή επειδή τη θεώρησε την πλέον ενδεδειγμένη έναντι της αρχικής σκέψης να αποστείλει υπόμνημα, αφού, όπως τόνιζαν συνεργάτες του, «υπομνήματα αποστέλλουν όσοι είναι κατηγορούμενοι στην τακτική Δικαιοσύνη και όχι όσοι καλούνται ως απλοί μάρτυρες». Πάντως τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν με τη διαδικασία που επελέγη και εμμένουν στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: