www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Βολές εκ των έσω στο ν/σ για την περαίωση

Κριτική για καθυστέρηση στην επίτευξη των στόχων στο πεδίο των εσόδων, αλλά και για επιβράβευση των φοροφυγάδων άσκησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου που αφορά στο μέτρο της περαίωσης.


Μιλώντας στην επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως "μια τελευταία ευκαιρία για μια νέα αρχή". Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αποτελεί μια χρόνια παθογένεια. "Ξεκαθαρίζουμε το παρελθόν και προχωράμε στο μέλλον. Δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν εκκρεμότητες στο παρελθόν να τις κλείσουν" είπε χαρακτηριστικά .

Από την πλευρά του ο Γ. Φλωρίδης τόνισε ότι πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία που λέει ότι όσοι έκλεψαν τη δυνατότητα της χώρας να προοδεύσει, παίρνουν βραβείο. "Αυτή η πρωτοβουλία πιστοποιεί ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά ως προς την επίτευξη των στόχων. Δηλαδή λέγατε ότι τα
μέτρα είναι αρκετά και ότι υπάρχει μαξιλάρι δύο δισ. ευρώ, αλλά απ' ότι φαίνεται αυτό ή δεν αποδίδει ή δεν υπάρχει καθόλου και έτσι πάμε σε νέα εσπευσμένη πρωτοβουλία. Θα θέλαμε να είσασταν πιο οργανωμένοι και αποτελεσματικοί".

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Κ. Γείτονας σημείωσε ότι η ρύθμιση δεν μπορεί να είναι δίκαιη, καθώς δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται δίκαιη μια πολιτική που κάνει νοικοκύρη το φοροφυγά. "Θα τη στηρίξουμε ως αναγκαίο κακό" κατέληξε ο βουλευτής.

Το πρωί ο υφυπουργός, Δ. Κουσελάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν της ρύθμισης όσοι έχουν κάνει "αυτοπεραίωση", με την προϋπόθεση ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο δείγμα που έχει ελέγξει η εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: