www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Δημ. Κουσελάς: Μελετάται εξαίρεση της «αυτοπεραίωσης»

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μην περιληφθούν στην περαίωση όσοι φορολογούμενοι έχουν κάνει «αυτοπεραίωση», με την προϋπόθεση ότι αυτοί δεν βρίσκονταν μέσα στο δείγμα ελέγχου της εφορίας, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Ο Δημήτρης Κουσελάς είπε ότι το νομοσχέδιο θα πάει την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο.

Ερωτηθείς ο υφυπουργός εάν θα περιληφθούν στην περαίωση και οι περιπτώσεις που έχει γίνει αυτοπεραίωση, τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης εάν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν ήταν στο δείγμα ελέγχου της εν λόγω χρονιάς.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για τα έτη 2008 και 2009, για τα οποία δεν υπάρχουν δείγματα ελέγχου, το
υπουργείο εξετάζει τι ακριβώς θα κάνει.

ΦΠΑ

Η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την αύξηση των εσόδων ενώ δεν υπάρχει καμία απόφαση για την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ακολούθως, ο κ. Κουσελάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι κυβέρνηση θα πατάξει την φοροδιαφυγή και δεν θα χαριστεί σε κανένα. Τόνισε ότι όλοι, "πολίτες και επιχειρηματίες πρέπει να συμβάλουν" στην προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής.

Σχετικά με τον χρηματισμό υπαλλήλου του ΣΔΟΕ στην Κέρκυρα, ανέφερε ότι "δεν είναι δυνατόν η επιχείρηση ή ο πολίτης να είναι όμηρος από κάποιους ελεγκτές που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους".

Όσο για τη συμφωνία με το Κατάρ, εκτίμησε ότι "το κλίμα σε διεθνές επίπεδο αλλάζει" ενώ πρόσθεσε ότι "η συμφωνία επετεύχθη μετά από σοβαρή προεργασία".

Χαρακτήρισε δε, "αιχμή" για την Ελλάδα την προσέγγιση τουρισμού υψηλής ποιότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: