www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αντώνης Σαμαράς: Οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου δεσμεύουν τη χώρα

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως η στήριξη αυτή συνιστά τη μεγαλύτερη δέσμευση για την εφαρμογή της συμφωνίας του Οκτωβρίου.


«Τι μεγαλύτερη δέσμευση μπορεί να δώσει ένα κόμμα από το να σας στηρίξει να γίνετε εσείς πρωθυπουργός ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία; Δεν φτάνει και απαιτείται μια προσωπική δήλωση;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο, απαντώντας στις πιέσεις της ΕΕ για έγγραφη δέσμευση. Διεμήνυσε ότι οι αποφάσεις του κοινοβουλίου είναι που δεσμεύουν τη χώρα και όχι οι προσωπικές δηλώσεις.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τα νομοσχέδια με τα οποία συμφωνεί, ενώ εξέφρασε ακόμη τη συμφωνία του κόμματός του με την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής, την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και την ανάγκη να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα το ταχύτερο δυνατό.

Ωστόσο, όπως επανέλαβε, για να γίνει αυτό χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. «Δεν φταίει μόνο η κακή
εφαρμογή του προγράμματος αλλά και η κακή συνταγή του προγράμματος», παρατήρησε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εμφανίστηκε διατεθειμένος να στηρίξει την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί αν επανεξεταστούν τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Οσον αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ  και σημείωσε ότι φοβάται «την πυροδότηση εκρήξεων».

Υπογράμμισε πάντως για ακόμη μία φορά τη θέση ότι το νέο σχήμα «είναι προϊόν ανάγκης για να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας, να διασφαλιστεί η ομαλότητα στο εσωτερικό και να αποφευχθεί η έξοδος από το ευρώ».

Όπως είπε, «την αποστολή της την έχουμε ορίσει σαφώς» και περιέγραψε το τρίπτυχο να ξεμπλοκάρει η 6η δόση, να προωθηθεί η ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

«Όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν την θητεία της την υπονομεύουν αυτήν την κυβέρνηση δεν την ευνοούν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και παρατήρησε ότι «η ομαλότητα θα εξασφαλιστεί στο επόμενο τρίμηνο, όσο ο λαός γνωρίζει ότι μετά θα του δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί». Σε αντίθετη περίπτωση (επιμήκυνση της θητείας της) εκτίμησε ότι θα υποκινηθεί κοινωνική έκρηξη.

Πάντως, επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντική και ότι είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ θα τη στηρίξει για να πετύχει την αποστολή της.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Σαμαράς είπε ότι η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά από πρωτοβουλία της ΝΔ, όταν «ήταν άμεση ανάγκη η λύση του αδιεξόδου» και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα τόνισε ήταν «πρωτοβουλία που κλόνισε πλήρως την αξιοπιστία της χώρας» και πως η χώρα ήταν ακυβέρνητη.

Γ. Τραγάκης: Όποιος καταψηφίσει διαγράφεται


Οποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ακολουθήσει την κομματική γραμμή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, θέτει εαυτόν εκτός κόμματος, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη διαγραφή του Πάνου Καμμένου που έχει δηλώσει ανοικτά ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

μιλώντας στον Βήμα FM και ερωτηθείς εάν η απουσία βουλευτή την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας αποτελεί αμφισβήτηση της επίσημης γραμμής του κόμματος, ο κ. Τραγάκης απάντησε θετικά.

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσ. Μάντατζη



Την πρόθεσή του να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γνωστοποίησε, εκτός από τον κ. Καμμένο, και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι δεν μπορεί να συμπλεύσει «χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους». Ωστόσο, όπως είπε, εμπιστεύεται τις ικανότητες του Λουκά Παπαδήμου τον Λούκα Παπαδήμο για τις ικανότητες του.

Ο βουλευτής είπε ακόμη ότι στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου «η μειονότητα είδε έναν ειλικρινή πολιτικό» και αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που προωθήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για αυτήν.

Τέλος, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά υποστήριξε ότι «με τα λεγόμενά του στο παρελθόν πλήγωσε τη μειονότητα» και εξέφρασε την ελπίδα «με το πέρασμα των χρόνων να έχει αποκτήσει ωριμότητα και να έχει προχωρήσει σε άμβλυνση κάποιων ακραίων θέσεων που είχε».

«Οχι» και από ΔΗΜΑΡ



Την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική απόφαση είχε λάβει αργά την Πέμπτη το βράδυ, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, αλλά δεν περιοριζόμαστε στο «όχι», είμαστε εδώ και θα είμαστε με συγκεκριμένες, επίμονες προτάσεις και διεκδικήσεις, τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Κουβέλης, κάνοντας λόγο για θεσμική ανακολουθία και ουσισιαστικούς πολιτικούς λόγους που επιβάλλουν τη θέση αυτή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σταθερή μας θέση, ξεκαθάρισε, είναι να μείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης και θέση μας είναι να δίνουμε συστηματικά τη μάχη για την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας εντός ευρωζώνης.

Όπως επεσήμανε κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, με δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και τους εφαρμοστικούς νόμους, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπες με σημαντικά ζητήματα, όπως το πως θα αντιμετωπιστούν οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν για τους ασθενέστερους και των προστασία των ΣΣΕ, πως θα γίνει η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα με ανακατανομή των υπαλλήλων και όχι με οριζόντιες περικοπές, αλλά και πως θα διεκδικηθεί στην ΕΕ ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, ένα πακέτο επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία


Η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ολοκληρώνεται σήμερα με την ονομαστική ψηφοφορία.





Δεν υπάρχουν σχόλια: