www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Γ.Τραγάκης: Όποιος καταψηφίσει διαγράφεται


΄Οποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ακολουθήσει την κομματική γραμμή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, θέτει εαυτόν εκτός κόμματος, ξεκαθάρισε μιλώντας στον Βήμα FM ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη διαγραφή του Πάνου Καμμένου που έχει δηλώσει ανοικτά ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ερωτηθείς εάν η απουσία βουλευτή την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας αποτελεί αμφισβήτηση της επίσημης γραμμής του κόμματος, ο κ. Τραγάκης απάντησε θετικά.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο κ. Καμμένος με τον Αντώνη Σαμαρά την Τρίτη, ο κ. Τραγάκης είπε ότι βουλευτής έκανε μια κατηγορηματική δήλωση ότι τον στηρίζει και ότι στηρίζει τη ΝΔ και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμη και αν τεθεί εκτός ΝΔ. «Όποιος όμως διαφωνεί με μια
κορυφαία επιλογή – και η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είναι κορυφαία επιλογή ενός κόμματος- νομίζω ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος» διεμήνυσε για να συμπληρώσει ότι «και η μη παρουσία είναι και αυτή καταψήφιση».

Όσο για το θέμα της διαγραφής του κ. Χατζηγάκη ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ ήταν σαφής:

«Ο πρόεδρος της ΝΔ έκρινε ότι η λέξη "σταγονίδια" αναφέρθηκε από το αείμνηστο Αβέρωφ όταν είχε ξεσπάσει το πραξικόπημα του 1975, το λεγόμενο "πραξικόπημα της πιτζάμας", και είχε πει ότι έχουν μείνει ορισμένα χουντικά "σταγονίδια" στο στράτευμα. Αυτό νομίζω ότι κάνει ορισμένους συνειρμούς και έφερε ορισμένα προβλήματα. Εκ των υστέρων όμως και μετά τις εκ των υστέρων καταγγελίες του κ. Χατζηγάκη, εμείς συνήλθαμε έχοντας λάβει γνώση όλων των καταγγελιών που είχε κάνει από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτά αναφέρονταν στον κ. Σαμαρά και ήταν υβριστικά και επομένως έθεσε εαυτόν, με αυτές τις νέες δηλώσεις, εκτός κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: