www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο τουρισμός αποτελεί το 9% του ΑΕΠ παγκοσμίως

Ο τουρισμός συγκέντρωνε λίγο πάνω από το 9% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2009 και απασχολούσε τον έναν στους δώδεκα εργαζόμενους παγκοσμίως. Η Γαλλία αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των ξένων επισκεπτών εδώ και 15 χρόνια. Εντούτοις, με όρους εισπράξεων οι ΗΠΑ κατέχουν τα πρωτεία.


Στις πρώτες θέσεις η Γαλλία

Ο διεθνής τουρισμός έπεσε 1,9% το 2008 ή 5,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από την μέση ετήσια ανάπτυξη που σημειώθηκε στον κλάδο την προηγούμενη τετραετία, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Με την οριστικοποίηση των στοιχείων του 2009 εκτιμάται πως η πραγματική κάμψη θα ανέλθει σε -4%.

Οι διεθνείς τουριστικές ροές τείνουν να ανταποκρίνονται με μεγάλη ένταση στις οικονομικές υφέσεις, ενώ οι εγχώριες τουριστικές ροές (δηλαδή οι άνθρωποι που κάνουν τις διακοπές τους στην
χώρα τους) εμφανίζουν μεγαλύτερη σταθερότητα.

Στις χώρες του ΟΟΣΑ, 3 στους 4 τουρίστες είναι ντόπιοι και στο α' μισό του 2010 εμφάνισαν τάσεις αύξησης. Ο ΟΟΣΑ τονίζει πως παρά τη πρόσφατη κάμψη, ο τουρισμός παραμένει μία από τις βιομηχανίες με την ισχυρότερη ανάπτυξη στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ, μόλις 25 εκατομμύρια άτομα ταξίδεψαν στο εξωτερικό για διακοπές το 1950. Σήμερα, ο αριθμός τους έχει ανέβει στα 800 εκατομμύρια αντιπροσωπεύοντας μία ανάπτυξη 6,5% ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: