www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Υπ. Παιδείας: Ηλεκτρονικά οι μετεγγραφές και η διανομή βιβλίων

Αρχές Οκτωβρίου και ηλεκτρονικά θα γίνονται πλέον οι μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ακόμη δημιουργείται ηλεκτρονικό σύστημα για τη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.


Σύμφωνα με την υπουργό, οι φοιτητές που θέλουν μετεγγραφή θα πηγαίνουν στην ειδική ιστοσελίδα και αρχικά θα πιστοποιούν τα στοιχεία τους.
Στη συνέχεια θα βλέπουν μια λίστα με τα τμήματα που μπορούν να μεταφερθούν και καλούνται να επιλέξουν που θέλουν μετεγγραφή με σειρά προτεραιότητας. Το υπουργείο εντός χρονικού διαστήματος θα τους ενημερώνει για το αποτέλεσμα και η μετεγγραφή θα πραγματοποιείται αυτόματα.
Όμως σε περίπτωση που ο έλεγχος δείξει παρατυπίες ή ψευδή στοιχεία ή μεταγραφή θα ακυρώνεται. Τριμελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει και δικαστικός, θα ερευνά την κάθε
περίπτωση και αν διαπιστωθεί δόλος, τότε ο φοιτητής δεν θα μπαίνει ούτε στο τμήμα που πέτυχε.
Σχετικά με την παραλαβή των βιβλίων, η υπουργός τόνισε πως οι φοιτητές θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν άμεσα ενώ ταχύτερα υποστηρίζεται ότι θα γίνεται και η πληρωμή των εκδοτών.
Οι φοιτητές θα πρέπει απλά να επιλέξουν τα μαθήματα και να γραφτούν στη σχολή. Στη συνέχεια θα μπαίνουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.eudoxus.gr) και αφού πιστοποιήσουν την ταυτότητα τους θα βλέπουν για κάθε μάθημα ποια συγγράμματα χρειάζονται, από που διανέμονται και αν είναι διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή για να τα προμηθευτούν.  Ακόμη για κάθε βιβλίο θα υπάρχει η δυνατότητα προεπισκόπισης του εξωφύλλου και του πίνακα περιεχομένων.
Αφού επιλέξουν τα συγγράμματα, θα λαμβάνουν ένα sms ή email με έναν κωδικό pin που θα τους χρειαστεί για την παραλαβή από τα σημεία διανομής.
Σε ειδικές περιπτώσεις αναφέρθηκε πως θα προβλέπεται και παράδοση στο σπίτι, εάν δεν διατίθενται σε κοντινό σημείο.
Από το υπουργείο τονίζεται, πως γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε μελλοντικά τα βιβλία να είναι διαθέσιμα και σε ηλεκτρονική μορφή.
Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από φέτος για τους φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: