www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Με το φόβο της φτώχειας ζει ένας στους δύο Γάλλους

Ένας στους δύο Γάλλους ζει με το φόβο πως μια μέρα θα καταλήξει στον δρόμο, και μάλιστα η πλειοψηφία εκτιμά πως εάν οι ίδιοι τη «γλυτώσουν», τα παιδιά τους είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της Secours populaire français που διενήργησε το ινστιτούτο Ipsos.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, οι Γάλλοι εκτιμούν πως κάποιος μπορεί να θεωρηθεί φτωχός, όταν το εισόδημα του δεν ξεπερνά τα 1.003 ευρώ μηνιαίως, ενώ επισήμως ως κατώτερο όριο φτώχειας έχει οριστεί τα 910 ευρώ.


Το 53% των Γάλλων δήλωσε πως βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο "να γνωρίσει πραγματικά το τι θα πει φτώχεια", το 33% εξ αυτών όντως αναγκάστηκε να την αντιμετωπίσει, ενώ το 20% δεν
χρειάστηκε.

"Είμαστε μάρτυρες ενός παλιρροϊκού κύματος δυστυχίας. Η έρευνα αυτή είναι αντανάκλαση του τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα", δήλωσε ο πρόεδρος της Secours populaire français, Ζουλιέν Λοπρέτρ, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

"Έχουμε όλο και περισσότερους ηλικιωμένους, μονογονεϊκές οικογένειες και φτωχούς εργαζόμενους. Έχουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε ένα νέο φαινόμενο, μικροβιοτέχνες και καταστηματάρχες θύματα της οικονομικής κρίσης", πρόσθεσε.

Εάν οι άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα (55%) ή χαμηλού μορφωτικού επιπέδου (70%) είναι εκείνοι που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ipsos, σημειώνεται πολύ σημαντική αύξηση του αριθμού των ανέργων ηλικίας 35-44 ετών και ειδικότερα των ανδρών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 84% των Γάλλων πιστεύει ότι οι μελλοντικές γενιές θα υποφέρουν περισσότερο, ενώ το 53% χαρακτηρίζει τον κίνδυνο αυτό ως "πολύ υψηλότερο".

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε από τις 9 έως τις 30 Ιουλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 4,527 ατόμων, ηλικίας 15 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: