www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αντιβιοτικά από δέρμα βατράχου

Νέα γενιά αντιβιοτικών που έχουν ως βάση χημικές ουσίες από το δέρμα των βατράχων βρίσκεται στα σκαριά. Εχει διαπιστωθεί εδώ και καιρό ότι το δέρμα των βατράχων περιέχει πολλά συστατικά και ουσίες που εξοντώνουν μικρόβια και βακτήρια και γενικά τους προστατεύουν στα ιδιαίτερα εχθρικά περιβάλλοντα όπου ζουν. Βέβαια, έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι ουσίες αυτές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δηλητηριώδεις και για τον άνθρωπο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρήκαν τρόπο να επεξεργάζονται αυτές τις ουσίες και συστατικά ώστε να εξαφανίζουν τις επικίνδυνες παρενέργειές τους. Οπως υποστηρίζουν μάλιστα έχουν δημιουργήσει 100 νέα αντιβιοτικά σκευάσματα, ανάμεσα στα οποία και ένα που μπορεί να καταπολεμήσει το βακτήριο ΜRSΑ, που είναι το πιο γνωστό και επικίνδυνο βακτήριο
ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. «Οι βάτραχοι ζουν εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια και όπως είναι ευνόητο είχαν πολύ χρόνο για να αναπτύξουν αποτελεσματικές άμυνες απέναντι σε μικρόβια και βακτήρια» δήλωσε στην «Daily Τelegraph» ο Μάικλ Κόνλον, μέλος της ερευνητικής ομάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: