www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Εγκώμια και από το ΔΝΤ

Σε δηλώσεις στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης προχώρησε μετά τον επίτροπο Οικονομίας της Ε.Ε. Όλι Ρεν και ο αναπληρωτής υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις. Εκτίμησε ότι βρίσκονται εντός στόχων, επισημαίνοντας όμως ότι “εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι και προκλήσεις”.


Ο κ. Ράις δεν διέψευσε ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως η συμμετοχή ξένων τραπεζών θα συνέβαλε στην ενδυνάμωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν αφορούν την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε ότι ήδη έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα προόδου για τη θωράκισή του.

Ερωτηθείς για τις συνθήκες ύφεσης στην ελληνική οικονομία, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη και η
ανταγωνιστικότητα θα ενισχυθούν μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ επικρότησε την πιστή εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και αναφερόμενος στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το εργασιακό ανέφερε πως προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ακόμη και νωρίτερα από τα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια.

Συμφώνησε με την έμφαση -όπως είπε- στην κοινωνική δικαιοσύνη και στις προσπάθειες να πληγούν όσο το δυνατόν λιγότερο οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες από τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: