www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ανάπτυξη αντί παροχών ζητά ο Χρ. Παπουτσής

Την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου έθεσε ως προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία».


"Οι παροχές χωρίς ανάπτυξη είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Χωρίς νέο σχέδιο για την ανάπτυξη όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες. Και πάντα θα γυρίζουμε στο σημείο μηδέν", είπε. Χαρακτήρισε αφελή την άποψη ότι η έξοδος από την κρίση θα έλθει μόνο με περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές. Εκτίμησε ότι θα είναι οδυνηρό εάν συνεχιστεί η αναποτελεσματικότητα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και χαρακτήρισε εγκληματική τη συνέχιση της κρατικής σπατάλης.

Έκρινε πάντως απαραίτητα για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας τα μέτρα
που έχουν ληφθεί.

Όσον αφορά στο μνημόνιο, ανέφερε ότι πρόκειται για μια δανειακή σύμβαση 110 δισ. ευρώ και όχι για το "ιδεολογικό μανιφέστο" της κυβέρνησης. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι διαχειρίζεται επικοινωνιακά την κρίση και επενδύει στη "μνημονιολογία", με αρνητικά για τον τόπο αποτελέσματα. "Ας σταματήσει, επιτέλους, η αντιπολίτευση την αλλοίωση της ουσίας και του περιεχομένου της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που κάνουμε", πρόσθεσε.

Απαντώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Χρ. Παπουτσής εκτίμησε ότι οι επιλογές των υποψηφίων θα πρέπει να εγγυώνται τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των πολιτών που υποστηρίζουν την αποκέντρωση των εξουσιών, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία στον πολίτη, την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: