www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Παράνομη κρίθηκε η απεργία δύο ναυτεργατικών σωματείων

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά η 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Τετάρτη, δύο ναυτεργατικά σωματεία -Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και «Στέφενσον»

Αίτηση κατά της απεργίας κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).


Τα σωματεία δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ωστόσο, δεν έχει προκηρυχθεί απεργία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), ενώ και οι
πλοιοκτήτριες εταιρείες δηλώνουν αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγια.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδεύσουν από το λιμάνι του Πειραιά, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με την ακτοπλοϊκή εταιρεία, που έχουν επιλέξει, και το Λιμεναρχείο.

ΚΚΕ: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία καταγγέλλει το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί πρόκληση κατά των ναυτεργατών και συνολικά κατά των εργαζομένων.

"Και αυτή η απόφαση του δικαστηρίου είναι απροσχημάτιστα άδικη, αποκαλύπτει τον ταξικό ρόλο της δικαιοσύνης και το θλιβερό ρόλο δικαστών που ορίζουν και μετρούν το δίκιο και το νόμιμο με βάση τις επιδιώξεις των εφοπλιστών και της κυβέρνησης", αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να επιδείξουν αλληλλεγγύη στους ναυτεργάτες. "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", καταλήγει η ανακοίνωση.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: