www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ναι υπό προϋποθέσεις στο Ασφαλιστικό από τη Ν.Δ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο υπερψήφισης του Ασφαλιστικού ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Έθεσε ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας, με αφορμή την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις μέσω προεδρικού διατάγματος.

Σημείωσε ότι η Ν.Δ. τηρεί στάση αναμονής για το Ασφαλιστικό, σημειώνοντας πως "αυτό που περιμένουμε να δούμε, μετά τα περίεργα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και τις αντιφάσεις και τα ήξεις αφήξεις, είναι αν η κυβέρνηση θα κάνει τις σωστές προτάσεις".


Διευκρίνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέσει συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις και θα καθορίσει τη στάση της ανάλογα με τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης. "Αν τις κάνει σωστά, η ΝΔ θα είναι δίπλα. Αν τις κάνει με λανθασμένο τρόπο και δεν ανταποκρίνονται οι προτάσεις
αυτές στις μεγάλες ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος χρόνου, η ΝΔ θα βρεθεί απέναντι", τόνισε.

Εργασιακό

Αναφορικά με το προεδρικό διάταγμα, ο Π. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υποχωρήσει και να καταθέσει τις αλλαγές στη Βουλή, εξαιτίας των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης.Διευκρίνισε, πάντως, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα ακολουθείται πολιτική υπέρ της ανάπτυξης και της τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Άφησε αιχμές για διγλωσσία του υπουργού Εργασίας, λέγοντας ότι η Ν.Δ. περιμένει επίσημη ενημέρωση, "διότι ο κ. Λοβέρδος μία λέει το ένα στο ένα κανάλι, μία λεει το άλλο στο άλλο κανάλι".
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: