www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Έμφαση στις φοροαπαλλαγές για το νέο επενδυτικό νόμο

Aπαραίτητο κομμάτι του αναπτυξιακού παζλ της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, το νέο επενδυτικό νόμο στη διάρκεια της παρουσίασης του. Τόνισε ότι δεν περιέχει φωτογραφικές διατάξεις αλλά ούτε και κατηγορίες δαπανών που ευνοούσαν τις υπερτιμολογήσεις.


Ξεκαθάρισε πως σε κάθε ένα ευρώ επιχορηγήσεων αντιστοιχούν τρία ευρώ φοροαπαλλαγών ενώ περιλαμβάνονται κατηγορίες που ανήκουν στον κλάδο της “πράσινης ανάπτυξης”. Όπως τόνισε “δεν «φωτογραφίζουμε» κλάδους ή επενδυτικούς ομίλους. Στο νέο σχέδιο νόμου, έχουν αφαιρεθεί κατηγορίες οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως τα δικηγορικά γραφεία, οι λογιστές και τα συνεδριακά κέντρα”.

Επίσης τόνισε πως τίθεται όριο στη συμμετοχή των παγίων, δεν επιχορηγούνται, παρά μόνο κατ’ εξαίρεση και με πολύ περιοριστικούς όρους, οι μελέτες, οι εγκρίσεις γίνονται με ιεραρχική
βαθμολόγηση και τα κριτήρια βαθμολογίας αποκλείουν την υποκειμενική αξιολόγηση.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις εκκρεμότητες αιτήσεων 2.000 περίπου επιχειρήσεων από τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο, απάντησε ότι αυτές αφορούν σχεδόν κατά 90% σε φωτοβολταϊκά της τάξεως των 100 kilowatt και κάτω, “άρα από πλευράς αξίας είναι πολύ χαμηλά και θα δούμε με ποιο τρόπο θα τις αντιμετωπίσουμε”.



Δεν υπάρχουν σχόλια: