www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Πρόσκρουση του Flying Cat 5 στο λιμάνι της Σκοπέλου

Στην προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου προσέκρουσε το το Flying Cat 5 καθώς κατά την είσοδό του ήρθε σε επαφή με το «Εξπρές Σκιάθος».


Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12:40. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε προκλήθηκε ρύπανση από την πρόσκρουση.

Το Flying Cat 5 προερχόταν από τη Σκιάθο και του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο ρηγμάτων, εκ των οποίων το πρώτο στην αριστερή πλευρά, με μήκος ενός μέτρου και σε απόσταση περίπου 1,5 μέτρου από την ίσαλο γραμμή, ενώ το δεύτερο στη δεξιά πλευρά, με μήκος περίπου τρία μέτρα, στο ύψος του κύριου καταστρώματος.

Οι 72 επιβάτες που μετέφερε το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και 26 από αυτούς, που είχαν προορισμό την Αλόννησο, προωθήθηκαν με το "ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 23" της ίδιας πλοιοκτήτριας
εταιρείας στις 13.10.

Το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» συνέχισε για Αλόννησο, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια στις 13.00 και του απαγορεύθηκε ο απόπλους από την τοπική Λιμενική Αρχή, που είχε ενημερωθεί για το συμβάν.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση του πλοίου, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά του και σε ύψος περίπου τριών μέτρων από την ίσαλο γραμμή. Στις 15.15, κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας, απέπλευσε για τα επόμενα λιμάνια, με 233 επιβάτες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου και την υποβολή φακέλου δικογραφίας κατά την τακτική διαδικασία.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: