www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

΄Εξυπνα αυτοκίνητα σώζουν από ατυχήματα και... κακοσμία


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι ανακοινώσεις που έκανε η Νissan για τις καινοτομίες των νέων της αυτοκινήτων. Τα στελέχη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφεραν ότι στα επόμενα μοντέλα της θα υπάρχει ένα προηγμένο σύστημα αποφυγής ατυχημάτων. Το σύστημα θα αποτελείται από μια κάμερα η οποία θα παρακολουθεί την κίνηση πεζών και οχημάτων όταν κάποιος κινείται με ταχύτητα ως 70 χλμ. ανά ώρα, όταν βάζει μπροστά για να ξεκινήσει ή όταν παρκάρει. Σε περίπτωση που το σύστημα διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος θα ειδοποιεί άμεσα τον οδηγό.
Τα οχήματα θα ενσωματώνουν και ένα «έξυπνο» σύστημα κλιματισμού. Το σύστημα αυτό θα μπορεί να διαπιστώσει αν υπάρχει κακοσμία μέσα στο όχημα και σε περίπτωση που χρειάζεται θα απελευθερώνει... αρώματα. Επίσης, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ ξηρή θα απελευθερώνει ουσίες όπως βιταμίνη C ώστε να ενυδατώνεται ο οργανισμός του οδηγού και των
επιβατών, όπως και ιόντα που θα εξουδετερώνουν βακτήρια ή αλλεργιογόνα μικρόβια που βρίσκονται στον αέρα.

Τα καθίσματα θα ενσωματώνουν μια σειρά από λειτουργίες που έχουν αναπτυχθεί στα εργαστήρια της ΝΑSΑ έτσι ώστε να θερμαίνουν άμεσα τον επιβάτη και να τον τοποθετούν σε μια θέση που να υπάρχει καλή κυκλοφορία του αίματος, αλλά και να μην «πιάνεται» η πλάτη του σε πολύωρα ταξίδια. Τέλος, το όχημα θα μπορεί να θυμίζει στον κάτοχό του σημαντικές ημερομηνίες, γενέθλια, γιορτές, επετείους γάμου κτλ.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: