www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μαθήματα οικονομικής διαχείρησης από τη Citibank

Περισσότεροι από 4.200 μαθητές εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οικονομικής εκπαίδευσης με θέμα «Οικονομία: Γνώση με αξία» που πραγματοποιείται το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2001 με πρωτοβουλία και στήριξη της της Citibank, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, σε Δημοτικά σχολεία της Αττικής.


Στόχος του προγράμματος που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά, φθάνοντας τον αριθμό των μαθητών που έχουν συμμετάσχει σε 50.000, είναι η εξοικείωση των παιδιών με βασικές οικονομικές έννοιες που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή. Μέσα από το παιχνίδι, τη χρήση αντικειμένων και βιωματικές δράσεις, οι μαθητές ανακαλύπτουν πώς λειτουργεί το νοικοκυριό, η αγορά και η οικονομία ενός κράτους.

Παράλληλα, μαθαίνουν να διαχωρίζουν τις «ανάγκες» από τις «επιθυμίες» τους, να αναπτύσσουν καταναλωτική συνείδηση και κριτική σκέψη και να συνεργάζονται μεταξύ τους για να προτείνουν τις δικές τους πρωτότυπες ιδέες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας ως πολίτες της
Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερα τη φετινή σχολική χρονιά, λόγω των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα έχει ιδιαίτερη απήχηση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, δεδομένου ότι η εκπαίδευση σε έννοιες, όπως η ιεράρχηση αναγκών, η σωστή διαχείριση του εισοδήματος -εν προκειμένου «χαρτζιλικιού»-, η αποταμίευση, κ.τ.λ. είναι έννοιες πιο σημαντικές και επίκαιρες από ποτέ.

Η Citibank στην Ελλάδα εξακολουθεί την ενίσχυση της Οικονομικής Εκπαίδευσης για 7η συνεχή χρονιά, βάσει της 10ετούς δέσμευσης της Τράπεζας σε διεθνές επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2004 η Citi έχει επενδύσει πάνω από 167 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ σε σχετικά προγράμματα σε 73 χώρες, μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: