www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ειλικρίνεια ζητάει από την Τουρκία ο Κ. Παπούλιας

Στους «δεσμούς αίματος», που συνδέουν την Ελλάδα με την Αρμενία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του, Σερζ Σακρισιάν. Μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις ιστορικές ευθύνες της Άγκυρας, τονίζοντας πως «κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο».


Ο Κ. Παπούλιας έκανε λόγο για "δύο μαρτυρικούς λαούς που υπέφεραν πολλά σε περιόδους εξαιρετικής βαρβαρότητας" και απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Άγκυρα, υπογράμμισε: "Εμείς απλώνουμε το χέρι προς όλους, θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλους, αλλά περιμένουμε από αυτούς ειλικρίνεια και θέληση συνεργασίας".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα είχε ανάγκη το ΔΝΤ, αν δεν είχε το βάρος των στρατιωτικών εξοπλισμών. "Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους μας στους εξοπλισμούς και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό. Ελπίζουμε όμως",
τόνισε

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αρμενίας, που θα επισκεφτεί για τρεις ημέρες την Αθήνα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του λαού του για την αρωγή που έχει προσφέρει η Ελλάδα.

"Ένα σημαντικό κομμάτι του λαού μας, όταν εκδιώχθηκε από την πατρίδα, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου βρήκε δεύτερη πατρίδα", επεσήμανε προσθέτοντας ότι οι δύο λαοί "έχουν υποφέρει στη διάρκεια της ιστορίας και έχουν διανύσει μακρές περιόδους από κοινού".

Μιλώντας για την Τουρκία, έκανε λόγο για "δύσκολους γείτονες" που "συνεχίζουν να ομιλούν με τον τόνο της θέσης ισχύος, συνεχίζουν, όπως πάντα, να διεκδικούν τα πάντα και πάρα πολύ γρήγορα μάλιστα".


Πρόσθεσε, ωστόσο, πως "οι καιροί άλλαξαν".



Δεν υπάρχουν σχόλια: