www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω της κακοκαιρίας


Προβλήματα στις οδικές, τις θαλάσσιες και τις αεροπορικές συγκοινωνίες προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα πλήττει έντονα τη δυτική Ελλάδα και αναμένεται να επεκταθεί σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες.

Το βράδυ έγινε γνωστό πως έκλεισε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων λόγω των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων και ακυρώθηκαν οι νυκτερινές πτήσεις της Olympic Air 808 και 809 από Αθήνα προς Ιωάννινα και αντίστροφα. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους οδικώς αν τελικά το επιτρέψουν οι χιονοπτώσεις που συνεχίζονται αμείωτες.

Και το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ακύρωσε απογευματινά και βραδινά δρομολόγιά του προς Θεσσαλονίκη και Βόλο καθώς και τα περισσότερα δρομολόγια προς χωριά του Νομού. Για την Αθήνα, προς το παρόν τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

Από το απόγευμα, οπότε και άρχισε η έντονη χιονόπτωση, τα οχήματα κινούνται μόνο με αλυσίδες σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων. Ήδη μηχανήματα αποχιονισμού της Περιφέρειας και των Δήμων, κινούνται προς κάθε κατεύθυνση για να διατηρήσουν ανοικτούς τους επαρχιακούς και εθνικούς
δρόμους, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και πόντιση αλατιού για να μη δημιουργηθεί παγετός στο οδόστρωμα.

Ταυτόχρονα καλούνται οι οδηγοί να μη κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο κατά την διάρκεια της νύχτας, αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Στα «λευκά» έχει ντυθεί σχεδόν ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία, καθώς χιόνι πέφτει και στους τέσσερις νομούς. Χιονίζει μάλιστα ακόμη και μέσα στις πόλεις Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς, που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και -οπωσδήποτε- εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο (Πέμπτη) τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. μετά την απόφαση του δημάρχου και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ανάλογες αποφάσεις αναμένονται και από άλλους δήμους της περιοχής.

Αραιή χιονόπτωση σημειώνεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ για προληπτικούς λόγους έχει κλείσει ο δρόμος Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου.

Χιονοθύελλα είναι σε εξέλιξη σε όλη την ορεινή Πελοπόννησο, ενώ έντονη είναι η χιονόπτωση στα ημιορεινά. Ακόμα και μέσα στην Τρίπολη χιονίζει έντονα και το ύψος του χιονιού φτάνει τα 3 εκατοστά. Συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας, αλλά και της κοινοπραξίας Μορέας κάνουν προσπάθειες για την απομάκρυνση του χιονιού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στον αυτοκινητόδρομο και το λοιπό εθνικό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ όσοι κινηθούν τις επόμενες ώρες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία, στο δρόμο Ξυλοκάστρου - Τρικάλων από το 20ο χλμ., Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χλμ. και Δερβενίου - Γκούρας, από το 20ο χλμ.

Ισχυροί άνεμοι που φτάνουν και τα 9 μποφόρ πνέουν στο Ιόνιο, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθει απαγορευτικό απόπλου για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Κυλλήνης.

Από το απόγευμα, η Τροχαία αποφάσισε την απαγόρευση της κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου, μέχρι τις 8 το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, η απογόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει στο παρακάτω οδικό δίκτυο:

-Στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

-Στην Π.Α.Θ.Ε. (Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης - Ευζώνων).

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου – Πατρών.

-Στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως.

-Στην Εγνατία Οδό, από Ηγουμενίτσα μέχρι χ/θ 423+500 (Α/Κ Γαληψού έως όρια με Ν. Καβάλας.)

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης.

-Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων από θέση Μουργκάνη έως θέση Παναγιά.

- Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Γρεβενών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: