www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ντ. Μπακογιάννη: Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορούν να περιμένουν άλλο

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορούν πλέον να περιμένουν καθόλου», τόνισε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή και έστειλε «ένα μήνυμα πίστης στη διαπραγμάτευση».

 «Μέσα στις επόμενες τρεις ή τέσσερις ημέρες θα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ισοπεδωτικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές», τόνισε.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ακόμη ότι «η χώρα πρέπει να ισοφαρίσει έσοδα-έξοδα, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι η βασική αιτία της αποτυχίας του μνημονίου». «Δεν έγιναν δύο χρόνια και σήμερα πληρώνουμε το τίμημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στέκονται στο ύψος των
περιστάσεων, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σχολίασε ότι «αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και κανένας δεν πρέπει να επιλέξει επένδυση σε προσωπικό ή κομματικό κεφάλαιο, αλλά θα πρέπει να έχει στο μυαλό του μόνο το συμφέρον της Ελλάδας».

Τέλος, χαρακτήρισε την απόφαση συμπόρευσης Λοβέρδου – Βενιζέλου «κίνηση λίγο πολύ αναμενόμενη» και ευχήθηκε στο ΠΑΣΟΚ να κοιτάξει να ξεπεράσει την κρίση. Επεσήμανε ακόμη ότι «η λογική της παρέλασης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ταυτόχρονα έχουν και υπουργικούς θώκους και ασχολούνται κυρίως με τις εσωκομματικές εξελίξεις, δεν μπορεί να είναι προς όφελος της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: