www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Έως 500 ευρώ το πρόστιμο για παράνομο κάπνισμα

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, με αλλαγές όμως στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες.


Από τη διάταξη εξαιρούνται χρονικά τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης, άνω των 300τ.μ., με ζωντανή μουσική, για τα οποία η απαγόρευση του καπνίσματος θα ισχύσει από 1/06/2011.

Όσο για τους παραβάτες, τα πρόστιμα που προβλέπονται διαμορφώνονται ως εξής:

- Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε δημόσιους κλειστούς χώρους, το πρόστιμο είναι 50 έως 500 ευρώ.

- Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων που ανέχεται την παραβίαση της διατάξεων, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ. Μάλιστα, στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της
αρχής, η οποία την χορήγησε.

- Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης του παρόντος επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία την χορήγησε.

- Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: