www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Μείωση μισθών μόνο στις ΔΕΚΟ

«Μισθούς δεν πρόκειται να μειώσουμε γιατί δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω, τη διασύνδεση με την παραγωγικότητα μπορούμε να τη δούμε», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε όσα είπε χθες στη Βουλή ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.


Ο Γιώργος Πεταλωτής διευκρίνισε ότι η αύξηση της παραγωγικότητας αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για την ελληνική οικονομία. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι θα γίνουν μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ, υποστηρίζοντας ότι θα αφορούν στον εξορθολογισμό, στην ισορροπία και στην κοινωνική δικαιοσύνη.

"Στο νόμο που θα παρουσιαστεί θα υπάρχουν δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που θα προσεγγίζουν τα ελληνικά δεδομένα της μισθοδοσίας και έτσι θα περιοριστούν οι σπατάλες τους",
είπε.

Άφησε να εννοηθεί ότι το νομοσχέδιο θα αφορά και στις επιχειρήσεις που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, όπως ο ΟΠΑΠ. "Η κυβέρνηση προσπαθεί με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον να εξορθολογίσει οποιαδήποτε υπηρεσία έχει δημόσιο χαρακτήρα και διαχειρίζεται δημόσια έσοδα", απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Αναφορικά με το ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει συμφωνία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ και υποστήριξε εκ νέου ότι θα τίθενται σε ισχύ με πολύ συγκεκριμένους όρους, προϋποθέσεις και χρονικούς περιορισμούς .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε ως προτεραιότητα να μη χαθούν θέσεις εργασίας. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να κλείσουν επιχειρήσεις», είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: