www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία»

Η χώρα βρίσκεται σε μια μεταβατική κατάσταση και στόχος είναι η ανόρθωση της οικονομίας και η διόρθωση των λαθών του παρελθόντος, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.


Επισήμανε την ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία, αναγνώρισε ότι έχουν παρθεί επώδυνα μέτρα και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθούν άλλες αντιδράσεις που να στηρίζονται στην ευφυΐα. Αναφερόμενος στις απεργίες είπε ότι δεν τις χαρακτηρίζει αναχρονιστικές αλλά πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις αντίδρασης

Ο κ. Παμπούκης είπε επίσης ότι η άρνηση δεν είναι λύση και βρισκόμαστε στην εποχή του Συν, της συναίνεσης και της σύνθεσης.

Σε ότι αφορά τις προβληματικές ΔΕΚΟ είπε πως όλοι οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό. Επισήμανε πως η κυβέρνηση πρέπει να υπηρετεί το συμφέρον όλων και όχι το συμφέρον διάφορων
συντεχνιών.

«Ραντεβού με την ευημερία δεν υπάρχει αλλά ραντεβού με την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη. Επισήμανε πως όσο πιο καλά πάμε τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξει ανάκαμψη και αυτό -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- εξαρτάται από την προσπάθεια μας.

Χαρακτήρισε κακή την δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διόγκωσε το έλλειμμα κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά την εξεταστική για την οικονομία, είπε οι εξεταστικές διερευνούν εάν υπάρχει θέμα. Αναγνώρισε πως κάποιοι φωτογραφίζονται αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτοί είναι και ένοχοι.

Προανήγγειλε Fast Track 2 για τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ για την επένδυση του Κατάρ στον Αστακό, είπε ότι ενδιαφέρον έδειξε μια κρατική εταιρία του Κατάρ και η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει γρήγορα την αδειοδότηση κάτι που έγινε. Εκτίμησε πως ενδεχομένως η επένδυση δεν έγινε πιθανότατα επειδή η εταιρία του Κατάρ είδε ενδεχομένως έναν επιχειρηματικό κίνδυνο.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πτώχευσης απορρίπτοντας τα σχετικά σενάρια λέγοντας πως τα κράτη δεν πτωχεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: