www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκινά το πρόγραμμα βιολογικού καθαρισμού στο Θριάσιο

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έπλεξε το εγκώμιο της ΕΥΔΑΠ, ως πρότυπο λειτουργίας δημόσιας επιχείρησης κατά τη διάρκεια Ημερίδας για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο (ΚΕΛΘ). Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος βιολογικού καθαρισμού.


Ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι η εταιρεία αποδεικνύει όταν οι ΔΕΚΟ λειτουργούν σωστά, μπορεί να υπάρξει κερδοφορία.

Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι η διοίκηση δεν εισηγείται την αύξηση των τιμολογίων του νερού και ότι ο προϋπολογισμός της για το 2011 θα γίνει με βάση το ισχύον, σήμερα, τιμολόγιο.

Στο τέλος του μήνα θα εγκαινιαστεί ο βιολογικός καθαρισμός στο Θριάσιο, ύστερα από πολλές παλινωδίες. Ο Δήμος Ελευσίνας υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει καλυφθεί όλη η
πόλη από το δίκτυο.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε το 2004 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απουσία αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στο Θριάσιο. Επίσης η χώρα έχει καταδικαστεί το 2005 για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων χωματερών. Νέα καταδίκη του 2007 αφορούσε σε 24 πόλεις, οι περισσότερες των οποίων τελικά προχώρησαν στις απαραίτητες κινήσεις.

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του κ. Πάγκαλου και δύο πολιτών, τη στιγμή που έφευγε από την Ημερίδα. Μία πολίτης Ασπροπύργου του είπε “δε τα φάγαμε μαζί κ. Πάγκαλε” ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε λεκτική επίθεση κατά πολίτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: