www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Καλύτερες μέρες, αλλά από το 2012, υπόσχεται ο Γ. Παπανδρέου

Έτος καθοριστικής σημασίας για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών χαρακτήρισε το 2011 ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο υπογράμμισε πως αν επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η οικονομία θα μπορέσει να επιστρέψει από το 2012 σε αναπτυξιακή τροχιά.


Παρουσιάζοντας το προσχέδιο, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι μπαίνουν οι προϋποθέσεις, ώστε η ανάπτυξη να αποκτήσει υγιείς βάσεις και να μη στηρίζεται στα δανεικά. Μιλώντας για τις επενδύσεις, στον απόηχο της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα, ανέφερε ότι στόχος είναι να «πέσουν» τα χρήματα εκεί όπου δημιουργούν αξία, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα είναι βιώσιμο, ανταγωνιστικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της
ελληνικής κοινωνίας.

Αναφερόμενος στο ύψος του ελλείμματος, άφησε να εννοηθεί ότι φέτος θα κλείσει χαμηλότερα από τον επίσημο στόχο του 8,1% του ΑΕΠ. Έστειλε όμως μήνυμα στα μέλη της κυβέρνησης να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειες περιορισμού της σπατάλης, αλλά και να αναζητήσουν διαδικάσίες και πρακτικές "που θα σέβονται και θα αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα του Ελληνικού λαού".

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα για τη Νέα Δημοκρατία. "Αυτά είναι τα έργα εκείνων, που σήμερα μιλούν για 'μηδενισμό του ελλείμματος μέσα σε ένα χρόνο'! Εκείνων που σε 5,5 χρόνια, το έφτασαν εκεί όπου το έφτασαν", είπε, χρωματίζοντας με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνησή του την οικονομία πριν από ένα χρόνο. "Η αντιπολίτευση, αδυνατεί να σηκώσει τις ευθύνες που της αναλογούν. Φυγόπονοι, απόντες και κρυπτόμενοι, το μόνο που μηδενίζουν είναι η αξιοπιστία τους", πρόσθεσε.

Άφησε, τέλος, αιχμές και για τη λειτουργία της κυβέρνησης Καραμανλή, αναφέροντας ότι η παρούσα κυβέρνηση έκανε πράξη ακόμη ένα "αυτονόητο", να δώσει στο θεσμό του υπουργικού συμβουλίου και πάλι νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: