www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κυβερνητική διάψευση δημοσιευμάτων για το μισθολόγιο


Με κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών διέψευσαν σημερινές αναφορές στα ΜΜΕ για το ενιαίο μισθολόγιο. Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, περικόπτονται οριστικά τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας στο δημόσιο τομέα, και προβλέπεται μείωση αποδοχών κατά 30% για περίπου 300.000 υπαλλήλους.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο υπουργεία, δηλώνουν «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες, σημερινές αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν έχουν καν υποβληθεί τέτοιες προτάσεις από όσους έχουν επισήμως αναλάβει την επεξεργασία των σχετικών εναλλακτικών εκδοχών.

Όπως ξεκαθαρίζουν, ισχύουν μόνο όσα έχουν δηλώσει οι δύο υπουργοί σχετικά με το θέμα του
ενιαίου μισθολογίου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος διεμήνυσε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε μια «νέα άγρια μείωση αποδοχών στο Δημόσιο». «Πολύ γρήγορα από το δεν θα έχουμε οριζόντιες περικοπές που έλεγε η κυβέρνηση και δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις, ερχόμαστε με το καλημέρα και σηματοδοτούμε ένα διοχετευμένο σενάριο με οριζόντιες περικοπές, νέα άγρια μείωση αποδοχών στο δημόσιο», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9 o κ. Παπασπύρος.

«Η απάντησή μας θα είναι άμεση και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μία τέτοια λογική σε καμία περίπτωση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: