www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Προειδοποίηση ΣΕΕΝ για προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω της απεργίας ΕΛΠΕ


Προειδοποίηση για ενδεχόμενα προβλήματα στην εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων λόγω της δεκαήμερης απεργίας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ απευθύνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη σημειώνει πως «εφ΄όσον συνεχισθεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, τα πλοία δεν θα είναι δυνατόν να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια λόγω αδυναμίας προμήθειας καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 1,5% από άλλο διυλιστήριο».

Στην επιστολή του ΣΕΕΝ προστίθεται ότι «σε περίπτωση που το υπουργείο συμφωνήσει να επιτραπεί η κατ΄εξαίρεση προμήθεια καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 3,5%, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο εκτέλεσης των δρομολογίων με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος τύπος του καυσίμου διατίθεται και από άλλo διυλιστήριο».

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται σε δεκαήμερη απεργία από χθες λόγω των διαφωνιών τους με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, και με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού
για τις νέες μονάδες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: