www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εθνικό σχέδιο ανάπτυξης ζητούν από τον Πρωθυπουργό 14 βουλευτές


Επιστολή στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, απέστειλαν 14 βουλευτές, ζητώντας του να παρουσιάσει ένα «σχέδιο διεξόδου, ανάπτυξης και ανάτασης» της χώρας.

«Μετά από δύο χρόνια διαρκούς προσπάθειας, χωρίς, ωστόσο, επαρκή αποτελέσματα, η χώρα μας και ο λαός βρίσκονται ακόμα στο χείλος του γκρεμού. Δώσαμε υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Αφήσαμε ευκαιρίες να χαθούν. Δε δημιουργήσαμε εθνικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση», επισημαίνουν στην επιστολή τους οι βουλευτές.

«Ο αγώνας φαίνεται ότι έχει τελειώσει, και είμαστε ήδη στην παράταση. Η Βουλή ψήφισε. Ο χρόνος κερδήθηκε. Περιμένουμε τώρα όλοι να δούμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα αξιοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για την ανασύνταξη της χώρας», προσθέτουν, επισημαίνοντας την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα «οι
μεταρρυθμίσεις που εδώ και 30 χρόνια έχουν καθυστερήσει».

Όπως εξηγούν οι βουλευτές, το σχέδιο που προτείνουν θα πρέπει να αποτελείται από ουσιαστικές δομικές μεταρρυθμίσεις, «που θα αλλάξουν άρδην την παραγωγική ταυτότητα της χώρας, θα άρουν όλες τις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την αναπτυξιακή μηχανή να λειτουργήσει, θα καταργήσουν την παθογένεια, θα εξαφανίσουν κάθε ίχνος πολυνομίας, γραφειοκρατίας, διαφθοράς, θα αυξήσουν το ΑΕΠ με τη σταδιακή και αποφασιστική ένταξη της πραγματικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».

Προτείνουν επίσης, η εφαρμογή του σχεδίου να αξιολογείται σε δεκαπενθήμερη βάση και να παρουσιάζεται ανοικτά στους βουλευτές και τον ελληνικό λαό.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή είναι οι: Έλενα Παναρίτη, Σάββας Εμινίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης , Θανάσης Γικόνογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Σπύρος Μοσχόπουλος, Βασίλης Γιουματζίδης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Μαρία Σκραφνάκη, Αγγελος Μανωλάκης, Γιάννης Βούρος, Χρύσα Αράπογλου, Αγγελος Τόλκας και Φραγκίσκος Παρασύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: