www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Καρατζαφέρης: Σε vertigo Βορίδης - Γεωργιάδης


Σε ... vertigo (απώλεια προσανατολισμού) απέδωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, τη διαφοροποίηση των πρώην βουλευτών του, Μάκη Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη, από τη γραμμή του κόμματος, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ..


«Τα προβλήματα άρχισαν όταν υπουργοποιήθηκαν οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι επηρεάζονται, κάποιοι μιλάνε για vertigo, ότι ίσως η γρήγορη ανέλιξη επέβαλε κάποια άλλη πολιτική ή να αλλάξουν τον προσανατολισμό τους...».

Εκκληση στον Αντώνη Σαμαρά να μην υπογράψει τη δεσμευτική επιστολή
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία προοπτική με το νέο μνημόνιο και ότι το οικονομικό πρόγραμμα «δεν τραβάει», ενώ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να μην υπογράψει την
επιστολή δέσμευσης. Όπως είπε, η Ελλάδα «δεν σώζεται παρά μόνο αν μας δώσουν μια περίοδο πενταετούς χάριτος να μην πληρώνουμε τόκους και μετά να συνεχίσουμε την αποπληρωμή καταβάλλοντας επιτόκια ύψους 1%, όμοια με αυτά που η ΕΚΤ δανείζει τις τράπεζες», ενώ για το ομόλογο του Μαρτίου, υποστήριξε ότι «μπορούμε να πάρουμε ένα ενδιάμεσο δάνειο».

Επικαλούμενο πηγή της Νέας Δημοκρατίας, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποστέλλει εντός της ημέρας την επιστολή με την οποία θα δεσμεύεται να τηρήσει το νέο μνημόνιο και μετά τις επικείμενες εκλογές. Σύμφωνα με άλλες πηγές του πρακτορείου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποστείλει τη δική του επιστολή για τη στήριξη των μέτρων του νέου μνημονίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε πάντως, μιλώντας στη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία, SWR, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα αφήσει ακέραιες τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών και αυτός, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, είναι ένας από τους λόγους της παραπομπής του ελληνικού ζητήματος στην τακτική σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: