www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

«Παράνομο να απασχολείται εργαζόμενος στην καθαριότητα σε άλλη υπηρεσία»

Τα τέλη για την καθαριότητα είναι ανταποδοτικά, εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ και πρέπει να καταναλώνονται μόνο για την καθαριότητα. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος που δεν είναι στην καθαριότητα να πληρώνεται από τα τέλη αυτά, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.


Αφορμή στάθηκε η αποκάλυψη ότι 204 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων εργάζονται ως υπάλληλοι γραφείου.

Εκτίμησε ότι τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται σε πολλές υπηρεσίες.

Η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων

Με κινήσεις εντυπωσιασμού και ψεύδη δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα οποία σε λίγες ημέρες θα βρεθεί αντιμέτωπη η νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο
Αθηναίων.

Ο κ. Ραγκούσης αντί να ασχολείται με τα οικονομικά του ‘’Καλλικράτη’’ που κινδυνεύει να βυθιστεί πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, ασχολείται με το να στέλνει υφισταμένους του ελεγκτές στο Δήμο Αθηναίων.

Όπως όλες οι προηγούμενες προσπάθειές του, έτσι και η τελευταία έπεσε σε κενό αέρος.

Από τους 2743 εργαζόμενους (μόνιμους – συμβασιούχους) στην καθαριότητα, οι 2539 - δηλαδή το 93% - απασχολούνται στη Διεύθυνση Καθαριότητας,

Για τους υπόλοιπους 204 (δηλαδή το 7% και όχι το 31,43% όπως ανακριβώς αναφέρεται για λόγους εντυπωσιασμού) δίνουμε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για το που απασχολούνται. Όπως αποδεικνύεται ο μεγάλος όγκος αυτών ασχολούνται σε εξίσου βαριές δουλειές και μάλιστα καθαριότητας, π.χ πάρκων, δημοτικών κτιρίων, τροχαίου υλικού, κοιμητηρίων, Λεσχών Φιλίας, παιδικών σταθμών, ιατρείων κλπ.

«Άνθρακας ο θησαυρός» κε Ραγκούση, που αδίκως προσπαθείτε να περισώσετε την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μέσω τέτοιων κινήσεων προσπαθείτε να αποκρύψετε χωρίς όμως να το καταφέρετε, τον πραγματικό σας στόχο που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, δηλαδή η άνευ όρων παραχώρησή τους σε ιδιώτες.

Όσο αναγκαία είναι η άμεση υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού, για να μην δούμε στην Αττική εικόνες Νάπολης της Ιταλίας (αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης) άλλο τόσο αναγκαίο είναι αυτός ο σχεδιασμός να μην γίνει εις βάρος του περιβάλλοντος, των θέσεων εργασίας και κυρίως της τσέπης των πολιτών. Επ’ αυτού όμως θα έχουμε πολλά να πούμε στο άμεσο μέλλον…

Τέλος προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι παρά τα τεράστια προβλήματα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων στο ΧΥΤΑ και τον Δήμο Αθηναίων, η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Αποκομιδής επέτρεψε εντός 5 ημερών να έχει ήδη απορρυπανθεί πλέον του 95% της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: