www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων ζητούν Παρίσι και Βερολίνο


Την πλήρη εφαρμογή των ελληνικών δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις ζήτησαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαροζί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί του το Σάββατο.

«Η επόμενη δόση δεν θα εκταμιευθεί αν δεν υπάρξει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα Ηλύσια Πεδία.

Στην ίδια ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, σημειώνεται επίσης ότι σε διμερή τους επικοινωνία, ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσαν «την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι θέτοντας τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου, στη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση του
υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή, ο κ. Παπαδήμος εξήγησε ότι αυτό σημαίνει τρία πράγματα:

-Πρώτο, τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
-Δεύτερο, την ολοκλήρωση του αναθεωρημένου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που συνδέεται με τη χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα, και
-Τρίτο, την εφαρμογή όλων των προγραμμάτων στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πίστη του ότι η νέα κυβέρνηση θα συντελέσει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας, με αποτελεσματικότερο τρόπο, με το μικρότερο δυνατό κόστος προσαρμογής και όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.


Τη Δευτέρα η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων

Με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Λουκά Παπαδήμο, στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, αρχίζει τη Δευτέρα στις 19.00, η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ορκίστηκε την Παρασκευή.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή προς τη νέα κυβέρνηση.

Στη συζήτηση μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και όσοι υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές το επιθυμούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: