www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Nέα έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι στη Ν.Φιλαδέλφεια

Νέα έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι σε Νέα Φιλαδέλφεια σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του οπλοστασίου του «Επαναστατικού Αγώνα». Στον εισαγγελέα οδηγούνται εν τω μεταξύ οι έξι συλληφθέντες. Λίγο μετά τις 10:00 άρχισε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η επιχείρηση μεταφοράς τους από τη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και στο σπίτι στην οδό Πίνδου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. είναι σημαντικά. Όπως έγινε γνωστό, δεν εντοπίστηκαν όπλα ή εκρηκτικά, ωστόσο βρέθηκαν είδη μεταμφίεσης, συσκευές για την αλλοίωση της φωνής και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της
Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το σπίτι το είχε νοικιάσει ένας από τους έξι συλληφθέντες. Τη νύχτα έρευνες έγιναν σε οικίες στην Κυψέλη και το Περιστέρι. Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες σε άλλα σπίτια βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ευρημάτων, τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ενδεικτικά στην οικία των συλληφθέντων Νικόλαου Mαζιώτη και Ρούπα Παναγιώτας στα Καλύβια Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης.

Επιπλέον βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε Αττική και περιφέρεια. Στο στόχαστρο είναι περίπου 10 ακόμα άτομα του επιχειρησιακού πυρήνα της οργάνωσης.

Με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν συλληφθεί και παραπέμπονται: Μαζιώτης Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39, Ρούπα Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41, Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32, Κορτέσης Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31, Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32 και Γουρνάς Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου, για να παρέχουν πληροφορίες.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: