www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Η Βουλή καλεί πολιτικά πρόσωπα για το σκάνδαλο Siemens


Κατά την πρεμιέρα των εργασιών της Επιτροπής μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα μέλη της αποφάσισαν να ξεκινήσει η ακρόαση των συναδέλφων τους πολιτικών στη Βουλή.


Ανοίγει ο φάκελος των καταθέσεων των πολιτικών προσώπων που το όνομα τους ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Siemens, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Κατά την πρεμιέρα των εργασιών της Επιτροπής μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα μέλη της αποφάσισαν να ξεκινήσει η ακρόαση των συναδέλφων τους πολιτικών στη Βουλή, κάτι που αναμένεται να γίνει από την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, την αντίδραση των μελών της Εξεταστικής προκάλεσε μια επιστολή που τους έστειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, με την οποία τους επισημαίνει
πως ο Οργανισμός αρνείται να πληρώσει τους ελεγκτές που θα αναλάβουν να επανακοστολογήσουν τις προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ με τις εταιρείες Siemens και Ιntracom. Στον αντίποδα ο κ. Βουρλούμης πρότεινε το κόστος να καλύψει το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το σκεπτικό του είναι απλό και… προκλητικό. Επειδή λέει, η Βουλή δεν έλαβε στα υπ’ όψην της τον προηγούμενο έλεγχο, γιατί να μπουν σε κόπο να κάνουν νέο…;

Οι βουλευτές – μέλη της Εξεταστικής εξανέστησαν και χαρακτήρισαν απαξιωτική τη στάση του Π. Βουρλούμη ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται να του απαντήσουν με αυστηρή επιστολή προς τον ίδιο αλλά και το Δ.Σ. του ΟΤΕ.

Να επισημάνουμε επίσης ότι από σήμερα, στη διάθεση της Εξεταστικής, βρίσκονται 154 σελίδες τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων που της εστάλησαν από τη Δικαιοσύνη. Ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε να ζητηθεί η συνδρομή εμπειρογνωμόνων από την Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να αποκωδικοποιηθούν…

Επίσης, στα χέρια της Εξεταστικής έφτασε σήμερα και επιστολή από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια, ο οποίος γνωστοποιεί ότι από τις 22 Μαρτίου έχει ζητήσει να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες εγκατάστασης και παραλαβής του C4i.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τόσο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Μπούσιος, όσο και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Στυλιανός Στεφανίδης, κατέθεσαν πως το πολυσυζητημένο και πανάκριβο σύστημα ασφαλείας ακόμη και σήμερα… υπολειτουργεί!
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: