www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

«Ναι» στην πετρελαιοκίνηση από το υπουργείο Υποδομών

Να δοθούν κίνητρα για υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς και να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εισηγείται το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιόκα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».


«Έχουμε ήδη στείλει τις παρατηρήσεις μας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο στηρίζει το πρόγραμμα. Έχουμε υποβάλει αυτή την πρόταση», είπε ο Χ. Τσιόκας αναφερόμενος στα υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Μεταφορών είναι θετικό.

«Είναι θέματα για τα οποία πλέον έχουν ωριμάσει αυτές οι απόψεις, στέκουν επιστημονικά και περιβαλλοντικά. Θέλω να ξέρετε ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν είναι αρνητικό. Βεβαίως, τον
πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί, όπως δεν ήμασταν με την απόσυρση. Το υπουργείο Μεταφορών βλέπει θετικά το θέμα της πετρελαιοκίνησης και ελπίζω τις επόμενες ημέρες να έχουμε εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: