www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από την Πειραιώς


Αρχίζει την Τρίτη η απομάκρυνση από τις προσόψεις κτιρίων των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων στην οδό Πειραιώς, από την πλατεία Ομόνοιας έως την Πέτρου Ράλλη, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Το πρόγραμμα ενεργοποιείται εκ νέου, σε βασικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας, με επόμενες τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου. Στους τρεις αυτούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί περίπου 650 αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες. Οι υπεύθυνοι των παραβάσεων έχουν ήδη ενημερωθεί.

Το ΥΠΕΚΑ θα προχωρήσει στον εξορθολογισμό των προστίμων που θα επιβάλλονται, ώστε το κόστος να είναι σε συνάρτηση με το μέγεθος των πινακίδων. Οι παρανομούντες θα πληρώσουν τα έξοδα απομάκρυνσης.

Την ευθύνη του έργου έχει αναλάβει ο φορέας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ), όπως επιτυχημένα είχε κάνει και στην περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΧΑ, κατά την περίοδο 2000-2004 κοινοποιήθηκαν περίπου 12.000 αποφάσεις και τότε απομακρύνθηκαν περίπου 5.500 επιγραφές, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες της (Συγγρού, Βουλιαγμένης, Κηφισίας, Μεσογείων, κ.λπ.).
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: