www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Βουλή: Αιτήματα για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας


Πρόσκληση προς τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


Τόσο η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ Νίκος Δένδιας και του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης, ζήτησαν να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, πριν το κέντρο της Αθήνας καταστεί απροσπέλαστο για τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι το Σύνταγμα προβλέπει πως μπορούν να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και απευθυνόμενη στον κ. Παπουτσή είπε: «φέρτε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, αλλιώς το κέντρο θα καταστραφεί, πάρτε την πρωτοβουλία για να
την ψηφίσουμε».

Ταυτόχρονα, απευθυνόμενοι στα κυβερνητικά έδρανα ανέφερε πως πρέπει «να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Αριστερά η οποία θα βγει στα κάγκελα», καθώς τα κόμματα της Αριστεράς «έχουν την άποψη ότι πρέπει να κλείνουν λιμάνια και την Ακρόπολη και να καταστρέφουν την οικονομία της πόλης και τον τουρισμό».


Από την πλευρά της ΝΔ, ο Ν. Δένδιας τόνισε πως δεν είναι δυνατόν 28 άτομα να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας, προσθέτοντας ωστόσο πως το ζήτημα του περιορισμού των διαδηλώσεων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πραγματικό χρόνο και με τη δέουσα ευαισθησία σε όλες τις παραμέτρους και της ιστορικής εμπειρίας του χθες, αλλά και των πραγματικών συνθηκών του σήμερα.


Ο Θ. Πλεύρης (ΛΑΟΣ) υπενθύμισε πως το κόμμα του έφερε στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου και κάλεσε τα κόμματα να την υπερψηφίσουν όταν θα έρθει στην Ολομέλεια.


Απαντώντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε ότι συμμερίζεται τη γνώμη των πολιτών και του εμπορικού κόσμου του κέντρου, οι οποίοι αισθάνονται αποκλεισμένοι από τον τόπο που ζουν κι εργάζονται και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα.

Όπως είπε, το υπουργείο του έθεσε το ζήτημα σε όλους τους φορείς και η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλία δια του υπουργού Δικαιοσύνης, συστήνοντας επιτροπή στην οποία συζητούνται οι προτάσεις όλων, ενώ ανάλογη πρωτοβουλία πήρε και ο δήμαρχος Αθηναίων.
«Είμαι βέβαιος ότι θα τις παρουσιάσετε όλοι τις προτάσεις σας», πρόσθεσε και σημείωσε πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει λειτουργήσει με κέψη και περίσκεψη", διότι, όπως είπε, δεν υπήρξε άλλος υπουργός που να αντιμετώπισε 3.900 πορείες στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε ενάμιση χρόνο.
«Τα όσα είπαν οι προηγούμενοι ομιλητές δείχνουν ότι ο στόχος είναι να ληφθούν νέα μέτρα καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων», είπε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γιάννης Πρωτούλης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θ. Δρίτσας, τόνισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των λαϊκών κινητοποιήσεων.

«Αν δεν θέλεις να λύσεις το θέμα κάνε μια επιτροπή είπε ο Μαρξ», και «στο μεταξύ θα χαθούν 25.000 θέσεις εργασίας λόγω της κατάστασης», ανταπάντησε η κ. Μπακογιάννη.


Ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε τις πολιτικές δυνάμεις ότι ασκούν ισοπεδωτική κριτική και αναδεικνύουν μόνο τα αρνητικά, αλλά και τα ΜΜΕ γιατί εμφανίζουν διογκωμένα τα θέματα και δεν προβάλλουν τις πρωτοφανείς επιτυχίες της αστυνομίας.

Ακόμη, έκανε λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση και λανθασμένη ανάγνωση των στοιχείων, τα οποία δίνει η αστυνομία για την εγκληματικότητα για μικροπολιτικούς λόγους, κατηγόρησε για υποκρισία όσους το κάνουν και ζήτησε συστράτευση από όλους και συναντίληψη για να λυθεί το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: