www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην ΕΡΤ

«Φωτιές» αναμένεται να ανάψουν σήμερα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής καθώς στις 17.00 θα ξεκινήσει το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ που ζήτησε αμέσως μετά τα πορίσματα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα αναμένεται να "φυσήξουν βοριάδες" έντασης πολλών "μποφόρ" στην ΕΡΤ και θα αρχίσει η "αποκαθήλωση" ορισμένων γενικών διευθυντών.


Όπως λέγεται ο κ. Γερουλάνος έχει ζητήσει ξεκάθαρα σε όλα τα τμήματα που εντοπίστηκαν από τους επιθεωρητές ατασθαλίες οποιασδήποτε μορφής να υπάρξουν άμεσες αλλαγές. Κάτι που φαίνεται ότι είχε ζητήσει να γίνει εδώ και καιρό χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προχωρήσει κάποια διαδικασία.

Τώρα πλέον η εντολή προς τον Θανάση Παπαγεωργίου (μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ) που έχει αναλάβει να
προεδρεύει του ΔΣ είναι ξεκάθαρη και με επείγουσα μορφή.

Σε αυτή τη φάση αφορά γενικές διευθύνσεις στις οποίες τα πορίσματα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης εντοπίζουν τις πιο σοβαρές ατασθαλίες.

Όπως λέγεται όμως θα υπάρξει και δεύτερο σαρωτικό κύμα στη συνέχεια αλλά πιθανότατα μετά τις 20-22 Αυγούστου. Οι αλλαγές θα αφορούν όχι μόνο σε γενικές διευθύνσεις αλλά και σε διευθύνσεις και τμήματα ώστε να φανεί ξεκάθαρα ότι επιχειρείται να μπει τάξη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Το αποψινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ το οποίο αναμένεται να είναι μαραθώνιας διάρκειας θα εξετάσει ένα προς ένα τα ευρήματα από τα πορίσματα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι συνεχίζουν τον έλεγχο στο Ραδιομέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημιουργηθεί και μια ειδική επιτροπή που θα αποτυπώσει και θα καταλογίσει το αμέσως προσεχές διάστημα πλήρως τις ευθύνες που προκύπτουν για στελέχη και προσωπικό της ΕΡΤ (πειθαρχικές, πιθανές ποινικές κ.α.) και κάθε τμήμα που εμπλέκεται στη διαδικασία θα αναλάβει τα περαιτέρω.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: