www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μετά τις γιορτές το ν/σχ για τα κλειστά επαγγέλματα

Μετά τις γιορτές αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα, θέμα συζητήθηκε μεταξύ άλλων στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων θα γίνει σε δύο φάσεις που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε βάθος εξαμήνου.


Η όλη διαδικασία αφορά περίπου 150 επαγγέλματα. Σε πρώτη φάση αναμένεται το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων των δικηγόρων, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, ορκωτών λογιστών, γεωτεχνικών, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και οδοντιάτρων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο μεγάλο όγκο νομοθετικού έργου, το οποίο πρέπει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημείωσε παράλληλα ότι
εξίσου σημαντική με την ψήφιση των νόμων, είναι και η παρακολούθηση της εφαρμογής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, εκτός των κλειστών επαγγελμάτων, ήταν τα θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και το σχέδιο δράσης αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων, αλλά και τη ρύθμιση της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιγνίων.

Συζητήθηκαν επίσης το σχέδιο νόμου περί ταχυδρομικών υπηρεσιών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα και το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Τέλος, επί τάπητος τέθηκε και το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη και το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: