www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Λ. Κατσέλη: Tο μοναδικό φάρμακο για έξοδο από την κρίση είναι η ανάπτυξη

Την ανάγκη συναίνεσης και ισχυρών κοινωνικών συμμαχιών υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.


«Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι η συναίνεση και η ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών συμμαχιών. Συναίνεση και συμμαχίες πάνω στα αυτονόητα, πάνω σε τομές που σήμερα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αναβάλουμε», τόνισε η κ. Κατσέλη.

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως «αυτό που κάνουμε αυτήν την περίοδο, σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο, είναι να παλεύουμε. Παλεύουμε να διασφαλίσουμε ότι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να είναι βιώσιμες. Παλεύουμε για να βγάλουμε τη χώρα μας από αυτή την κρίση. Παλεύουμε να κατοχυρώσουμε το κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και σ΄ ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για
τους συμπολίτες μας».

Στόχοι του υπουργείου το προσεχές έτος, όπως σημείωσε, είναι η διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η κοινωνική προστασία και υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και η διασφάλιση αξιοπρεπώς συντάξεων στους απόμαχους της εργασίας, μέσα από την αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

«Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε το ποσοστό ανεργίας, όταν η ύφεση είναι βαθειά και οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο;» διερωτήθηκε η κ. Κατσέλη και τόνισε: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι τουλάχιστον να κτίσουμε αναχώματα στις αρνητικές συνέπειες της ύφεσης. Γι΄ αυτό και ανακοινώσαμε πριν 2 μήνες, 17 προγράμματα στήριξης της εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ με 668.000 ωφελούμενους».

«Στοίχημα και κοινή μας δέσμευση το 2011, είναι να υλοποιήσουμε όλα τα διαρθρωτικά μέτρα που θα πυροδοτήσουν τα επόμενα χρόνια μια βιώσιμη αναπτυξιακή διαδικασία. Η ανάπτυξη, αποτελεί το μοναδικό φάρμακο για να βγει η χώρα από την κρίση - τη μοναδική διέξοδο για βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση και για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, καθώς και για αποτελεσματική και ανταγωνιστική αγορά εργασίας με εργασιακή ειρήνη και κοινωνική συνοχή», παρατήρησε, μεταξύ άλλων, η υπουργός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: