www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Με το νέο έτος τα κίνητρα για την επιστροφή των Αθηναίων στο κέντρο

Μέτρα για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι στις υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου θα ανακοινώσει η κυβέρνηση μετά τις γιορτές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η Τίνα Μπιρμπίλη δήλωσε ότι στόχος είναι προσέλκυση κατοίκων και ενοικιαστών μεσαίων εισοδηματικών τάξεων και η αλλαγή μέρους της υπάρχουσας χρήσης ακινήτων σε χρήση κατοικίας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε ότι οι προτάσεις για τα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα κατατεθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις που έχουν εξαγγελθεί προχωρούν και θα υλοποιηθούν. Ανάμεσά τους, η πεζοδρόμηση της Βασ. Όλγας και της Πανεπιστημίου (για "γραμμική πλατεία" μίλησε η υπουργός).

«Η ανάδειξη και σύνδεση των κέντρων Αθήνας- Πειραιά και της οδού Πειραιώς θα αποτελέσει ισχυρό κορμό της νέας μητρόπολης, που θα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης στο κέντρο»,
είπε.

Η Τίνα Μπιρμπίλη έκανε ακόμη αναφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων. Εκτίμησε πως μέσα στην επόμενη δεκαετία θα πραγματοποιηθούν 3.100.000 ενεργειακές παρεμβάσεις και πρόσθεσε ότι θα αποτελέσουν αναπτυξιακό μοχλό για τον κλάδο κατασκευών. Υπολόγισε σε 250.000 τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, μέσα στην επόμενη τριετία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: