www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Είμαστε στην ίδια όχθη με τους εργαζόμενους» υποστηρίζει ο γ.γ του υπουργείου Μεταφορών

Την πεποίθησή του ότι υπάρχουν περιθώρια για διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες εξέφρασε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι ο κ.Χάρης Τσιόκας ο οποίος τόνισε ότι το υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» που συμπίπτουν με αυτά που ζητούν οι εργαζόμενοι και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις.


Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ είπε ότι κυρίως πρόκειται για μια κριτική και διαμαρτυρία που ασκούν οι εργαζόμενοι για τα οικονομικά μέτρα γενικότερα.

Αναφερόμενος τους μισθούς των εργαζομένων υποστήριξε ότι δεν θίγονται οι τακτικές αποδοχές των εργαζομένων.

Επίσης είπε ότι σήμερα θα υπάρχει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για την ανάληψη από
ιδιωτικό φορέα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, διευκρινίζοντας ότι αυτός ο φορέας θα είναι προσωρινός για δέκα έως δώδεκα χρόνια και στη συνέχεια θα αναλάβει το κράτος.

Σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων είπε ότι θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 35 με 40% και θα αφορά δύο ζώνες.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα υπάρχουν δύο ζώνες το απλό εισιτήριο που θα είναι και το φτηνό και το ακριβό που θα αφορά μεταξύ άλλων και τις πολλαπλές μεταβιβάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: