www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλουν τον προϋπολογισμό... και τον ψηφίζουν

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές που κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση να αυξάνονται διαρκώς, αλλά στην ουσία να μην καταψηφίζουν ούτε τα νομοσχέδια, αλλά φυσικά και να δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό.


''Λάβροι'' στην ομιλία τους στη Βουλή για τον προυπολογισμό οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Θωμάς Ρομπόπουλος όμως ''λαυράκι'' δεν βγήκε αφού δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν.

Η Βάσω Παπανδρέου ευθέως και χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε ως αναξιόπιστο τον προυπολογισμό διότι όπως είπε έχει σημαντικά προβλήματα στη στόχευση και στις δυνατότητες εκτέλεσης του. Η ίδια ζητάει σκληρότερη διαπραγμάτευση με την τρόικα ενώ δεν θεωρεί πως η επιμήκυνση στην αποπληρωμή του δανείου θα λύσει κανένα πρόβλημα, την ώρα που αυτό το θέμα
αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιδίωξη.

Ο έτερος αντάρτης στα λόγια, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θ.Ρομπόπουλος θα αναγκαστεί να πορευτεί συγκρουόμενος με τον εσωτερικό του κόσμο αφού κατά δήλωσή του : ''συνειδησιακά δεν θα μπορούσα να δεχτώ τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όμως ας δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση και να υπερψηφίσουμε''.Ο ίδιος, προφανώς με λαβωμένο εγωισμό από την απόορριψη, κατήγγειλε επίσης ότι '' έχω ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό ακόμη δε μου έχει απαντήσει''.

Το ίδιο δήλωσε αργότερα και στο Mega όπου τόνισε πως ακόμα περιμένει να δει τον πρωθυπουργό και προειδοποίησε πως ο προϋπολογισμός και η θετική του ψήφος είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει στην κυβέρνηση. Μάλιστα, χαρακτηριστικά, δήλωσε πως "έχει χαθεί η μπάλα".

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός βουλευτής, Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στη Βουλή δήλωσε πως εάν συνεχιστεί η κοινωνική αναταραχή και τον επόμενο χρόνο η λύση είναι η οικουμενική κυβέρνηση.

Μετά από αυτές τις κορώνες δυσκολεύτηκε να πλειοδοτήσει σε αντιπολιτευτικά λόγια ο βουλευτής Ν.Δ Δ. Αβραμόπουλος που εξέφρασε τη σιγουριά του ότι :'' σύντομα θα χρειαστείτε να αναθεωρήσετε τον προϋπολογισμό για εισπρακτικά μέτρα.Με αυτόν τον προϋπολογισμό κόψατε κάθε ελπίδα συναίνεσης''.

Ο μόνος που αφήνει μία ''χαραμάδα'' στο ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό είναι ο προσφάτως διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, βουλευτής Πρέβεζας Ε.Παπαχρήστος.

Πυρά κατά του Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό Συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης που έχει επωμιστεί το βάρος της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των δικηγόρων, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να ενημερώνονται για τις προθέσεις της κυβέρνησης μέσω από τις εφημερίδες και ζήτησε περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση.

Για πρόβλημα διαλόγου έκανε λόγο και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου η οποία τόνισε πως έρχονται νομοσχέδια τα οποία ο υπουργός ΟΙκονομικών λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να συζητήσει με τους κοινωνικούς φορείς, εκείνοι αντιδρούν και το "μπαλάκι περνάει" στους υπόλοιπους υπουργούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια: