www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ολοκληρώνεται μία θυελλώδης χρονιά για την Toyota

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 32,4 εκατομμύρια δολάρια στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) προκειμένου να ολοκληρωθούν δύο ξεχωριστές έρευνες για τη διαδικασία ανάκλησης οχημάτων της, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.


Η συμφωνία, η οποία επιβεβαιώθηκε από την Toyota, επισφραγίζει μία θυελλώδη χρονιά για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ουάσινγκτον, που χαρακτηρίστηκε από τις ανακλήσεις 11 εκατομμυρίων οχημάτων και τις αποκαλύψεις περί πλημμελούς ασφάλειας.

Η κρίση αυτή οδήγησε σε μία άνευ προηγουμένου εξονυχιστική έρευνα από πλευράς της κυβέρνησης, στην επιβολή τριών υψηλών προστίμων στην αυτοκινητοβιομηχανία και στην απώλεια
του γοήτρου της εταιρίας και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

«Είμαι ικανοποιημένος που η Toyota συμφώνησε να καταβάλει το υψηλότερο δυνατό αντίτιμο και αναμένω η εταιρία να συνεργαστεί στο μέλλον για να διασφαλίσει την ασφάλεια των καταναλωτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Ρέι Λαχούντ.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να καταβάλει το μέγιστο πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) χωρίς όμως να παραδεχτεί ότι παραβίασε τον νόμο.

Οι μετοχές της Toyota στο Τόκιο σημείωσαν άνοδο 0,9%.

Οι πωλήσεις της Toyota στις ΗΠΑ επηρεάστηκαν στη διάρκεια του χρόνου εξαιτίας της πρόσφατης κρίσης με τις ανακλήσεις των οχημάτων, ανέφεραν οι ειδικοί της βιομηχανίας και το Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 3%.



Δεν υπάρχουν σχόλια: