www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Προβλήματα στις μετακινήσεις σήμερα και αύριο - Χαλαρώνει την Πέμπτη και την Παρασκευή ο απεργιακός κλοιός

Σε κίνηση καλής θέλησης προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ΗΣΑΠ και το τραμ, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις του εμπορικού κόσμου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των καταναλωτών κατά την περίοδο των γιορτών.
Έτσι, η στάση εργασίας που είχε προγραμματιστεί σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ για την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 16:00 μετατρέπεται σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, τα ίδια σωματεία εργαζομένων δεν θα πραγματοποιήσουν καμία κινητοποίηση.

Έτσι, ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων της εβδομάδας αυτής, διαμορφώνεται ως εξής:

Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τα τρόλεϊ και το Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00-16:00. Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ), το Μετρό και ο
Προαστιακός δεν θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 16:00.

Την Τετάρτη ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα μέσα μεταφοράς, λόγω 24ωρης απεργίας.

Την Πέμπτη στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ. Τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00.

Την Παρασκευή τα μέσα μεταφορά θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία τις μεσημεριανές ώρες, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι η ΓΣΕΒΕΕ είχε απευθύνει νωρίτερα έκκληση προς τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για αναστολή των κινητοποιήσεών τους, τουλάχιστον για το επόμενο δεκαήμερο.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει ζητήσει και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης. Αυτό που πραγματικά έχει μεγάλη σημασία -είπε- είναι η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να δώσουν την δυνατότητα στους καταναλωτές να επισκεφτούν τις κεντρικές αγορές και τους εμπορικούς δρόμους, χωρίς εμπόδια και επιπλέον επιβάρυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: